Catering świąteczny

Wigilia bez stresu, pośpiechu, karpia w wannie i zakalca? Za to pachnąca grzybami, goździkami i piernikiem? Jeśli marzy się Państwu właśnie taka kolacja wigilijna – mamy dobrą wiadomość! W tym roku szef naszej kuchni poczuł magię świąt wyjątkowo wcześnie i przygotował świąteczne, wigilijne menu - które możecie Państwo zamówić bezpiecznie, bo internetowo i wygodnie - bo w zaciszu własnego domu.

Poniżej zamieszczamy kartę dań, a w niej m.in. - aromatyczna kapusta wigilijna, pierogi jak u mamy, barszczyk czerwony na wędzonce i wytrawne dania mięsne - do samodzielnego, szybkiego przyrządzenia. W tym roku, niestety, nie możemy zaprosić Państwa do zorganizowania w restauracji ADM wigilii firmowych – możemy za to przygotować prawdziwą, świąteczną ucztę na wynos, którą zachwycicie się Państwo od pierwszego, świątecznego kęsa. Choć w tym roku święta będą zdecydowanie inne, niż te, które tak bardzo lubimy, z pewnością będą smaczne, bo nasi kucharze do dań świątecznych mają wyjątkową słabość i smykałkę!

Gdy wszystko już będzie gotowe ...

... z przyjemnością dostarczymy zamówienie pod wskazany adres, lub przygotujemy do odbioru osobistego do 23.12.2020 r.

W razie pytań prosimy o kontakt:
Restauracja:
+48 16 624 20 00

+48 16 623 26 66
e-mail: recepcja@hoteljaroslaw.pl

Zupy

Barszcz czerwony na wędzonce - 300 ml - 7 zł
Zupa grzybowa z łazankami - 300 ml - 10 zł
Krem cebulowy - 300 ml - 10 zł
Bulion z pierożkami - 300 ml - 12 zł

Dania główne

Kapusta wigilijna - 300 gr - 16 zł
Pierogi ruskie - 10 szt. - 15 zł
Pierogi z kapustą i grzybami - 10 szt - 15 zł
Uszka z grzybami -10 sztuk - 15 zł
Uszka z mięsem - 10 zł - 20 zł
Gołąbki z dodatkiem wieprzowiny - 1 szt - 5 zł
Gołąbki bezmięsne - 1 szt - 4 zł
Bigos – 300 g - 17 zł
Kartoflak – 300 g - 15 zł
Paszteciki z ciasta francuskiego z grzybami i kapustą - 1 szt - 3 zł
Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem - 1 szt - 3,50 zł

Dania gotowe do szybkiego przyrządzenia

instrukcję dostaniesz razem z zamówieniem

Pieczeń ze schabu z sosem - 100 g - 12 zł *
Pieczeń z polędwiczki z sosem - 100 g - 14 zł *
Pieczeń z karczku z sosem - 100 g - 12 zł *
Pieczeń z szynki z sosem - 100 g - 11 zł *
Filet z indyka w sosie - 100 g - 14 zł *
Confit z kaczej nogi - 1 szt - 15 zł *
*Sos do wyboru przy każdej pieczeni: tymiankowy, pieczeniowy, z czerwonym winem i śliwką, z zielonym pieprzem, serowy, grzybowy, owocowy.

Karp pieczony w zalewie z czosnku cebuli i marynowanej papryki - 100 g - 12 zł
Łosoś pieczony w maśle estragonowym - 100 g - 14 zł

Przystawki zimne

Łosoś w galarecie z białego wina - 1 taca - 35 zł ( około 300 g)
Śledzie w jabłkach i śmietanie - 300 g - 22 zł
Ryba po grecku - 300 g- 24 zł
Karp smażony - 100 g - 10 zł
Galaretki drobiowe - 1 szt - 3 zł
Galaretki z łososiem - 1 szt - 3 zł
Łosoś marynowany limonką i solą morską z sosem jogurtowo-czosnkowym - 100 g - 13 zł
Karp w galarecie - 1 taca - 35 zł ( około 300 g.)
Kompozycja rolad mięsnych - 100 g - 7 zł
Sałatka jarzynowa - 300 g - 15 zł
Sałatka pieczarkowa - 300 g - 17 zł
Sałatka selerowa - 300 g - 14 zł
Sałatka z kurczaka wędzonego - 300 g - 17 zł

Ciasta

Makowiec - 40 zł/kg
Piernik - 40 zł/kg
Kompot wigilijny z suszu - 15 zł/litr

Opakowania

300 ml - 2 zł, mała taca - 3,5 zł, duża taca - 5 zł, opakowanie 0,5l - 2,5 zł

Rezerwacja Hotelu Online

Zapraszamy Państwa do skorzystania z naszego formularza rezerwacji online, w którym mogą Państwo dokonać rezerwacji.